Ingredienser
Ört-fraiche
1 kruka mynta
              1 kruka dill
              3 vitlöksklyftor
              0,5 citron, saften
              1 tsk flingsalt 
              0,5 dl rapsolja
              2 dl fraiche
          Pastan
400 g tagliatelle eller annan pasta
              2 påsar Apetit Nordiska Ärter
              10 g växtbaserat smör
               1 msk raps- eller olivolja
              0,5 purjolök 
              0,5 citron, saften
              1 citron, rivet skal
              En handfull ärtskott (valfritt)
          - Hacka dillen, myntan och vitlöken. Gör ört-fraiche genom att mixa mynta, dill, vitlök, citronsaft och salt. Tillsätt oljan och mixa snabbt till en jämn sås. Rör ner fraichen med en sked.
 - Koka pastan i saltat vatten en minut kortare än vad som anges på förpackningen.
 - Hacka purjolöken medan pastan kokar. Fräs purjolöken i smör och olja på en panna i cirka fem minuter.
 - Koka ärtorna i lite vatten i en kastrull i 2 min. Om du vill behålla deras gröna färg, skölj dem i kallt vatten efter kokning.
 - Spara några deciliter av pastavattnet. Häll av pastan och blanda ört-fraiche, pasta och en slev av pastavattnet med den frästa purjolöken. Rör om och låt allt sjuda i en minut. Tillsätt mer av pastavattnet om du vill ha en lösare konsistens.
 - Tillsätt ⅔ av ärtorna och saften från ½ citron. Blanda försiktigt. Smaka av och tillsätt salt om det behövs.
 - Dekorera med resten av ärtorna och eventuellt ärtskott.