Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail
Vegoguiden

Handla veganska råvaror

Att köpa och laga vegansk är inte särskilt komplicerad när du väl har fått in rutin på det. Det gäller att veta vilka livsmedel du gillar och hitta en butik som lever upp till dina behov. Nedan samlar vi våra bästa tips!

1. Var köper man veganska produkter?

Veganska produkter finns utspridda överallt i dagligvaruhandeln, letar du efter växtbaserat kött kan du se efter både i den vegetariska frys-eller kyldisken. Växtdrycker finns både i kyldiskar och i vanliga butikshyllor. Det förekommer allt oftare att butiker ordnar specifika vegohyllor. Om din närbutik har ett dåligt utbud kan du alltid be de att bättra utbudet eller handla på nätet. Det finns flera matkassar och online tjänster tillgängliga i olika delar av Sverige. 

2. Hur vet jag om något är veganskt?

Om du undrar om något framför dig är veganskt kan du kolla om den är märkt med 100 % VEGANSKT eller annan vegan-märkning. Du kan också scanna streckkoden med vår app Vegokoll för att få svar. Appen finns att ladda ner hos App Store och Google Play. Allergener som mjölk och ägg skrivs ut med fetstil eller stora bokstäver.

3. Upptäck utbudet i Vegolistan!

Intresset för veganskt ökar och utbudet likaså. Allt som kommer in och godkänts via appen Vegokoll hamnar senare på vår Vegolista. Där kan du bläddra genom tusentals veganska produkter. Här sammanställer vi allt från veganska mejeriprodukter till godis och snacks. Dessutom kan du klicka dig vidare till matspar.se och se vilken butik som erbjuder bästa pris på nätet.  

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt