Hoppa till huvudinnehåll

Vildgryta

Läckert mustig och robust gryta. Smakerna uppskattas av de flesta och värmer gott i kalla dagar.

30 min

Ingredienser

Vildgryta

2 ½ dl sojabitar
200 g svamp
½ dl koncentrerad vinbärssaft
1 dl vatten
2 ½ dl havre- eller sojagrädde
1 tärning grönsaksbuljong
5 krossade enbär
1 tsk timjan
1 msk soja
ev. maizena
gärna färsk timjan till garnering
  1. Förväll sojaköttet enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Dela svampen i mindre bitar, om du använder champinjoner - gärna i klyftor. Om du använder torkad svamp så lägg den i blöt enligt anvisningar på förpackningen.
  3. Låt sojabitarna rinna av. Fräs sedan den och svampen. Tillsätt övriga ingredienser.
  4. Låt det puttra i ca 10 min, vispa i lite maizena om du tycker grytan blir för blaskig. 
  5. Smaka av och servera med kokt potatis, gelé och grönsallad. Garnera gärna med kvistar av timjan.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden