Hoppa till huvudinnehåll
Vegoburgare med yoghurt i lantbröd

Vegoburgare med yoghurt och lantbröd

Utmärkt att äta på en fredagkväll, eller egentligen vilken kväll som helst. Passar också till grillning.

30-40 minuter för burgarna, men yoghurten måste stå i kylskåpet några timmar
Lunch
Grilla

Ingredienser

Burgare, 8-10 stycken:

2 burkar (à 400 g) kidneybönor
1 liten röd lök, i bitar
1 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 dl ströbröd
1 msk soja
2 msk tomatpuré
1–2 krm salt
1 krm svartpeppar

Dressing:

2 dl naturell sojayoghurt
1 dl smörgåsgurka
salt
peppar

Tillbehör:

4 bröd, variera gärna med en grövre lantbrödsskiva eller ciabatta
4 tomater i skivor
salladsblad
  1. Börja med att låta yoghurten rinna av i ett kaffefilter (låt stå i kylskåpet några timmar).
  2. Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av.
  3. Mixa dem med resten av ingredienserna i en matberedare.
  4. Forma till 8 biffar och låt dem torka till lite.
  5. Pensla biffarna med lite olja och stek på medelvärme ett par minuter på varje sida.
  6. Använd stekspade när du vänder biffarna.
  7. Hacka smörgåsgurkan och rör ner den i yoghurten, smaksätt med salt och peppar.
  8. Rosta gärna brödet i en brödrost eller stek dem lite lätt i en stekpanna.
  9. Arrangera bröd, sallad, burgare, tomatskiva och en klick dressing samt eventuellt ett bröd längst upp.
  10. Du måste inte ha ett traditionellt burgarlock – ät gärna burgaren med kniv och gaffel

Receptet publicerat i kokboken "Djurens Rätts bästa recept".

 

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden