Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk frittata

Vegansk frittata

En frittata är en så rolig grej. Det är i princip den italienska versionen av en omelett – en rätt för att ta tillvara på rester. Här kommer en vegansk version att frittata från Tara Punzones kokbok Vegana Italiana.

Lunch
Middag

Ingredienser

4 portioner

Frittata bas

4,5 dl kikärtsmjöl
4,5 dl vatten
0,5 dl extra virgin olivolja
2 tsk finhackad vitlök (ca 2–3 klyftor)
2 tsk färsk rosmarin, finhackad
2 tsk salt
0,5 tsk peppar

Frittata fyllning

1½ dl färsk babyspenat, strimlad
2 msk cashewmozzarella (se recept)
1 msk hackad kastanjechampinjon
1½ dl körsbärstomater, halverade
Extra virgin olivolja

Garnering

Maldonsalt
Nymalen svartpeppar
Färska basilikablad, rivna
  1. Sätt ugnen på 175°C. 
  2. I en medelstor skål, vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, olivolja, vitlök, rosmarin, salt och peppar tills smeten är slät. Låt stå i 30 minuter. 
  3. Häll olivolja i en gjutjärnspanna (1,5–2 liter). Använd en pensel eller hushållspapper för att olja in botten och kanterna på pannan. Ställ in den tomma pannan i ugnen i 10 minuter så att den blir riktigt het. Ta ut pannan ur ugnen. 
  4. Häll frittatasmeten i pannan. Tillsätt babyspenat, cashewmozzarella och champinjoner. Det gör inget om ingredienserna sjunker ner i smeten. 
  5. Toppa med körsbärstomater och ringla över lite olivolja. 
  6. Grädda i 20 minuter, tills kanterna är gyllenbruna. 
  7. Vid servering, strö över Maldonsalt, svartpeppar och rivna basilikablad. 

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och få tillgång till aktuella utmaningar. Det finns också möjlighet att starta egna utmaningar! Välj hur mycket vego du vill äta (frukost, lunch, middag eller alla) och bjud in vänner. Starta dina nya vegovänliga vanor idag! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden