
Ingredienser
Frittata bas
4,5 dl kikärtsmjöl
4,5 dl vatten
0,5 dl extra virgin olivolja
2 tsk finhackad vitlök (ca 2–3 klyftor)
2 tsk färsk rosmarin, finhackad
2 tsk salt
0,5 tsk peppar
Frittata fyllning
1½ dl färsk babyspenat, strimlad
2 msk cashewmozzarella (se recept)
1 msk hackad kastanjechampinjon
1½ dl körsbärstomater, halverade
Extra virgin olivolja
Garnering
Maldonsalt
Nymalen svartpeppar
Färska basilikablad, rivna
- Sätt ugnen på 175°C.
- I en medelstor skål, vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, olivolja, vitlök, rosmarin, salt och peppar tills smeten är slät. Låt stå i 30 minuter.
- Häll olivolja i en gjutjärnspanna (1,5–2 liter). Använd en pensel eller hushållspapper för att olja in botten och kanterna på pannan. Ställ in den tomma pannan i ugnen i 10 minuter så att den blir riktigt het. Ta ut pannan ur ugnen.
- Häll frittatasmeten i pannan. Tillsätt babyspenat, cashewmozzarella och champinjoner. Det gör inget om ingredienserna sjunker ner i smeten.
- Toppa med körsbärstomater och ringla över lite olivolja.
- Grädda i 20 minuter, tills kanterna är gyllenbruna.
- Vid servering, strö över Maldonsalt, svartpeppar och rivna basilikablad.