Hoppa till huvudinnehåll
Midsommarburgare med Yipins alspånsrökta tofu

Veganska tofusliders

Trött på att alltid äta samma gamla vanliga hamburgare? Vill du komma ifrån traditionell midsommarmat? Då är dessa veganska burgare med Yipins alspånsrökta tofu den perfekta rätten för dig! Smaken av sommar genomsyrar burgarna med potatissallad och jordgubbar. Det här är tofuburgare som inte bara är enkla att göra, utan också imponerande att servera. Vid fint väder kan du med fördel grilla tofubiffarna, men det går minst lika bra med en spis och stekpanna!

30 min
Middag
Midsommar
Grilla

Ingredienser

2 portioner

Sommarburgare

1 pkt alspånsrökt tofu (kan räcka till 4 burgare beroende på hur du vill ha biffarna)
Olja till stekning
2 hamburgerbröd
2-3 msk vegansk cream cheese med örter
3 dl finhackad isbergssallad
2 dl vegansk potatissallad
ca 5 jordgubbar, skivade
  1. Skiva tofun på mitten så att du får två biffar. Om du föredrar en tunnare och mer knaperstekt burgare, kan du skära tofun så du får fyra biffar och därmed fyra burgare istället.
  2. I stekpanna: häll i rikligt med olja och stek på medelhögvärme i några minuter på varje sida, tills de börjar få önskad stekyta
    På grillen: Grilla på galler. Vänd försiktigt om du valt de tunnare alternativen och låt varje sida få önskad stekyta
  3. Bre ett generöst lager cream cheese på alla hamburgerbröd
  4. Börja med att lägg på isbergssallad på bottenbrödet och sedan tofun på det när den är färdigstek/grillad. Toppa med potatissalladen och lägg slutligen på de skivade jordgubbarna och det andra brödet.

Det viktigaste du kan göra för djuren är att välja bort dem från tallriken. Få mer inspiration i brevlådan eller mailinkorgen! Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden