
Veganska nuggets med mango-och habanerosås eller aioli
Vare sig det är som kvällssnacks eller som middag med ris och sallad så funkar nuggets fint. Det finns flera varianter av veganska nuggets ute på marknaden bland annat från Hälsans Kök och Quorn. Här använder vi Fry’s variant som även är glutenfria.
Ingredienser
Aioli 3 dl
1 dl sojamjölk (osötad)
1 tsk citronjuice
1 tsk dijonsenap
2 dl olja
2 krm kala namak (går att utesluta)
2 klyftor vitlök
Mango-och habanerosås 3 dl
2 dl tärnad mango, fryst (eller färsk)
1 dl tärnad konserverad ananas
1 gul habanero
½ dl hackad mynta
1 tsk citronjuice
Salt efter smak
240 g Nuggets
-
Aioli. Blanda sojamjölk med citronsaft och dijonsenap. Mixa och tillsätt oljan i en tunn stråle. Smaka av med kala namak salt.
-
Mango-och habanerosås. Blanda alla ingredienser utom mynta i en mixer till en slät sås. Tillsätt finhackad mynta och rör om.
-
Stek nuggets enligt anvisningar.