Hoppa till huvudinnehåll
en vit tallrik med spansk potatisomelett på en skärbräda, bredvid tallriken ligger några tomater

Vegansk tortilla de patatas

En tapas-kväll är inte hel utan Tortilla de patatas även kallad spansk potatisomelett - nedan följer ett recept på den spanska klassikern!

30 min
Middag
Barnvänligt
Glutenfritt

Ingredienser

2 portioner
250 g potatis
2 gula lökar, ca 200 g
1 tsk kala namak
½ dl No Egg
1 dl havregrädde (välj sojagrädde för glutenfritt)
  1. Skala potatisen och skiva i tunna skivor. Förväll potatisen i fem minuter och skala och finhacka under tiden löken och vitlöken.
  2. Vispa ihop No Egg med havregrädde och blanda med potatisen.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i potatisen så att den fyller hela pannan. Använd en tallrik när du ska vända tortillan: håll tallriken ovanpå pannan och vänd alltihopa så att tortillan hamnar på tallriken. Låt den sen försiktigt glida tillbaka ned i pannan. Sänk värmen och låt omeletten stekas i ytterligare cirka 20 minuter.
    Thumbnail

Servera med exempelvis en kryddig korv och sallad! 

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden