 
  Ingredienser
Ingredienser pajdeg
6 dl vetemjöl
              ½ tsk salt
              250 g veganskt margarin
              2 msk vatten
          Ingredienser fyllning
1 gul lök, ca 100 g
              400 g spenat
              200 g riven, smältbar vegansk ost
              1 dl havregrädde
              400 g extra hård tofu 
              3 krm kala namak
              Peppar och salt efter smak 
          - Sätt ugnen på 225 grader. Skär margarin i tärningar. Blanda vetemjöl med salt, tillsätt margarin och vatten. Mixa gärna degen en matberedare för en smidig deg, det går också knåda för hand.
- Kavla ut den så att den blir lagom stor för din pajform.Placera den utkavlade degen i formen, nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajen i 15 minuter.
- Mixa tofu, spenat, havregrädde och kryddorna i en matberedare eller i en mixer. Skala och finhacka löken, riv osten och blanda allt med spenatmixen.
- Fyll pajformen och grädda ytterligare 20 minuter innan du tar ut pajen för att låta den svalna. 
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  