Hoppa till huvudinnehåll
Veganska nudlar uppdukad på en vitt tallrik på ett träbord.

Vegansk Seitan Dan Dan

Dandan nudlar eller dandanmian, bokstavligen "bärpoliga nudlar", är en nudelrätt som härstammar från det kinesiska sichuanska köket. Här är ett recept på veganska Seitan Dan Dan-nudlar. Receptet är framtaget av Emilio Alfonso Torrejon på Edgy Veggie.

30 min
Middag

Ingredienser

4 portioner

Dan dan-sås

4msk jordnötssmör
2tsk sesamolja
2msk strösocker
2msk svart risvinäger
4msk mörk soja
1 dl chili olja (Lao gan Ma)
2msk riven färsk ingefära
4st rivna vitlöksklyftor
2tsk mortlade szechuan pepparkorn

Bas

1pkt/400g Edgy Veggie Seitanblock
1msk ingefära
2st vitlöksklyftor
1 bunt vårlök
400g vetenudlar
½ dl jordnötter
4msk neutral olja till stekning
  1. Blanda ingredienser till dan dan-såsen och låt vila i kyl i 30 minuter för att marinera.
  2. Mixa Seitanblocket med ingefära och vitlök till en grov färs och stek krispig på medelhög värme.
  3. Koka vetenudlar i saltat vatten enligt förpackning, och blanda med seitanfärsen. Spara lite av vattnet nudlarna har kokat i till såsen.
  4. Häll ned dan dan-såsen i nudlarna och seitanfärsen, spä med lite ”nudelvattnet” och låt puttra i cirka 2 minuter tills såsen blivit krämig.
  5. Servera i skål och toppa med tunt skuren vårlök och krossade jordnötter.

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden