Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk röd curry med tofu från YiPin

Vegansk röd curry med friterad tofu

Röd curry med friterad tofu är en värmande gryta med en djup smak av röd curry. Det här receptet kommer från familjeföretaget YiPin. Den friterade tofun är ett bra alternativ till kyckling och ger en härlig textur. Prova och njut!

30 min
Middag
Lunch
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
2 x 200 g Yipin friterad tofu
1 msk olja
600 ml – 800 ml kokosmjölk
1 ½ röd paprika
100 g sockerärtor
200 g bambuskott, avrunna
2 st lime
3 msk röd currypasta
salt efter smak
ris till servering
svarta sesamfrön till topping
  1. Hacka paprikan. I en varm gryta, häll ned olja och stek tofun, paprika och sockerärtor tills de fått färg.
  2. Tillsätt röd currypasta och juice från en lime. Blanda och häll sedan över kokosmjölken. Låt koka i 20–30 min. Smaka av med salt.
  3. Under tiden, koka ris efter instruktioner på förpackningen.
  4. Servera med skivad lime och toppa med svarta sesamfrön. Smaklig måltid!

Det går också bra att byta ut den friterade tofun till naturell tofu, som med fördel paneras med majsstärkelse för extra krispig yta.

 

Vegansk röd curry med tofu från YiPin

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden