Hoppa till huvudinnehåll
veganska köttbullar, potatismos och gröna ärtor på en vit tallrik

Vegansk potatismos

Potatismos kan användas till mycket allt från klassiska rätten med vegobullar till f*skgratäng. Här på väljvego har vi veganiserat det vanliga receptet och tagit till vegetabilisk grädde och margarin för att till perfekt mos.

30 min
Lunch
Middag
Barnvänligt
Glutenfritt
Nötfri
Sojafritt

Ingredienser

4 portioner
1 kg mjölig potatis (1 kg motsvarar 10-12 st)
3 dl växtbaserad grädde
1 msk mjölkfritt margarin
Salt och vitpeppar efter smak
  1. Börja med att koka upp vatten för potatisarna. Skala potatisarna och skölj av dem. 
  2. Koka potatisarna tills de är genomkokta och mjuka. Häll ut vattnet. 
  3. Pressa potatisen genom en purépress eller mosa den i kastrullen med potatisstöt eller elvisp. Tillsätt margarin och havregrädde. Om du inte vill att moset svalnar en aning kan du värma upp havregrädden innan.
  4. Servera gärna med vegobullar och ärtor som på bilden! 
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt