Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk bolognese på linser med spaghetti i en vit tallrik på ett bord

Vegansk linsbolognese med spaghetti

Linsbolognese med spaghetti är en klassisk vardagsrätt i vegansk tappning. Den här måltiden är perfekt när du vill förbereda många matlådor, spara pengar och äta hälsosamt (och gott). Linserna är minst lika mustig partner till spaghettin som vegofärsen. Välj gärna fullkornspasta för en härlig och matig fullkornsboost!

40 min
Lunch
Middag
Billiga veganska recept

Ingredienser

6 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 gram morötter
2 msk rapsolja
1/2 dl tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 lagerblad
2 tetror krossade tomater (à 390 g)
1 1/2 dl torra röda linser
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk japansk soja
5 dl vatten
salt
svartpeppar

Pasta

6 port fullkornspaghetti
  1. Skala lök, vitlök och morötter. Hacka lök och vitlök, riv morötterna grovt.
  2. Bryn grönsakerna i rapsoljan i en gryta. Rör ner tomatpuré och kryddor och låt det fräsa med någon minut. Tillsätt krossade tomater, linser, buljongtärningar, soja och vatten. Koka sakta ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Servera direkt eller förbered i 6 matlådor för luncher hela veckan.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och få tillgång till aktuella utmaningar. Det finns också möjlighet att starta egna utmaningar! Välj hur mycket vego du vill äta (frukost, lunch, middag eller alla) och bjud in vänner. Starta dina nya vegovänliga vanor idag! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden