Hoppa till huvudinnehåll
midsommarpizza

Vegansk pizza med smak av midsommar

En växtbaserad pizza som inte kommer att få dig att sakna en enda smak från midsommarbuffén - för den kommer med (typ) allt på. En botten på knäckebröd, ost, färskpotatis, tångkaviar, creme fraiche, gräslök och lite annat. Midsommarpizzan är enkel att göra men ser himla festlig ut och är löjligt god! Se till att förbereda auberginen innan, för att få den att påminna om sill.

Middag
Midsommar
Imponera

Ingredienser

2 portioner

2 midsommarpizzor

2 Leksands runda normalgräddat knäckebröd
2 msk olivolja
1 pkt Huj Creamy Cashew Örter
1 burk Planti Cooking Fraiche Natural
4 dl riven vegansk ost
4-5 färskpotatisar, kokta och skurna i skivor
1 liten aubergine
1 dl Parveggio parmesan Green vie
4 dl finhackad isbergssallad
1 dl finhackad gräslök
1 burk tångkaviar
Vegansk skagenröra (kan uteslutas)
  1. Börja med auberginen. Vi vill gärna att den ska få lite sill-konsistens utan att behöva lägga in den (men om du vill göra inlagd auberginesill, kan du använda det här receptet), därför börjar vi med att skölja, skala och dela auberginen först på längden och sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Täck en tallrik med hushållspapper och lägg skivorna på tallriken. Täck hela tallriken med plastfolie och låt stå i minst 1 timme. Under tiden kan du koka potatisen, riva osten, hacka isbergssalladen och finhacka gräslöken.
  3. Värm ugnen till 200 grader.
  4. När auberginen har fått "svetta av sig", stek alla bitar på medelvärme i rikligt med olja i några minuter på varje sida tills de börjat mjukna och fått en fin färg.
  5. Lägg ett knäckebröd på en plåt med bakplåtspapper och ringa olivolja över knäckebrödet.
  6.  Bre på ett generöst lager med cream cheese och ett lager med cooking fraiche (se till att ha kvar lite till topping senare). Strö över den rivna osten.
  7. Lägg på skivad potatis och aubergine och ställ sedan in i ugnen i ca 8-10 minuter.
  8. Gör samma sak med den andra pizzan och när båda pizzor är färdiga i ugnen är det dags för alla toppings!
  9. Börja med att strö över parmesan, sedan isbergssallad och gräslök över hela pizzan. Fördela kaviar och resten av fraichen i klickar. Gör samma sak med skagenröran om du valt att ha på det också. 
  10. Dela upp i pizzaslices med en kökskniv - smaklig sommarmåltid!
Pizza på knäckebröd med träd i bakgrunden

Få mer inspiration i brevlådan! I vårt inspirationsmagasin får du veganska bakningstips, recept, inköpslista och massor hjälpsamma vegotips!

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden