Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk pastagratäng i en ugnsform

Vegansk pastagratäng

Snabba middagar är ett måste för många av oss. Med denna veganska pastagratäng har du middagen klar på 25 minuter. Det är lite som lasagne minus de 50 minuterna lasagneplattor måste vara i ugnen. Perfekt för småbarnsfamiljen! Använd gärna fullkornspasta för att öka mängden fibrer och näring.

25 min
Middag
Under 30 min
Barnvänligt
Billiga veganska recept
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
280 g okokt pasta
1 gul lök
500 g växtbaserad färs
1 kvist rosmarin
500 ml krossade tomater
2 dl vegansk ost
2 dl havregrädde
Salt & peppar
  1. Sätt ugnen på 225°C. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Finhacka löken och fräs den i olja i en panna, tillsätt sedan krossade tomater, rosmarin, vegofärs och smaka av med salt och peppar. Låt puttra i 5 minuter.
  3. Koka upp i en kastrull växtbaserad grädde och växtbaserad ost, smaka av med salt och peppar. Låt ostsåsen puttra i ett par minuter under omrörning.
  4. Häll pastan i en ugnssäker form och häll över färsen och ostsåsen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta ut och servera! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden