Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk Fish'N Chips med pommes, vinäger och ärtremoulad

Den brittiska traditionella rätten, här helt utan fisk i vegansk tappning! Oh, dear! Allt tack vare stjärnkocken Fredrik Kämpenberg som tagit fram receptet på vegansk Fish and chips, eller ”Ch*ck n chips”, med tjocka pommes, vinäger och ärtremoulad. Godaste pommesen gör du själv, men det kräver lite framförhållning och förberedelser innan.

Middag
Veganiserad

Ingredienser

”Ch*ck n chips”

1-2 Fry´s Ch*cken style burger per portion
200 g kokta eller ugnsbakade, nedkylda, potatisar per portion
Olja till fritering och stekning
God vinäger
Salt och peppar

Ärtremoulade, 4 portioner

1 dl kokta, kalla, gröna ärtor
1 dl växtbaserad majjo
2 msk bostongurka eller mixade picklade grönsaker
2 msk kapris (valfritt)
3 msk hackade örter, tex persilja (valfritt)
Salt och peppar

Pommes

Godaste pommesen gör du själv, men det kräver lite framförhållning. Baka stora potatisar i ugnen som du gör när du gör bakpotatis, minst en dag innan. Kyl dem sedan 8 timmar till ett dygn. Skär till tjocka pommesfrites, fritera dem i olja eller stek i stekpanna med extra mycket olja.

Alternativt - vänd runt i olja och salt och baka av i ugnen på 250 grader tills de fått färg och blivit krispiga

Det går såklart bra att köpa tjockare, fryst pommes eller klyftpotatis och tillaga enligt förpackningen.

Ärtremoulade

  1. Hacka, mosa eller snabbmixa ärtorna och blanda med övriga ingredienser.

Ch*ck´n

  1. Tillaga schnitzeln enligt anvisningarna, dela den sedan i tjocka strips. Salta o peppra lite.
  2. Servera det hela tex i tidningspapper, med pommesen i botten, frasig schnitzel ovanpå, några stänk god vinäger och en hög remoulade till
Foto: David Fernandez

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden