Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk Tikka masala

En storfavorit bland indisk mat för många, här i en vegansk version som kocken Fredrik Kämpenberg (Sveriges bästa vegankock 2019) står bakom. Istället för kyckling använder vi Oumph! The Chunk som du hittar i frysdisken i många matbutiker runtom i Sverige. Både en god och djurvänlig Tikka masala alltså!

Middag
Lunch
Veganiserad

Ingredienser

Vegansk Tikka masala

1 påse Oumph! The Chunk
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 cm ingefära
3 msk garam masala
2 msk tomatpuré
1 tsk Sambal Oelek, eller ½ hackad röd chili
50 g växtbaserat margarin
400 g kokosgrädde
400 g tomatkross
1 msk grönsaksbuljongpulver eller 1 tärning grönsaksbuljong
1 msk limesaft
1 färsk tomat
½ paprika
Färsk koriander

Till servering

Kokt basmatiris
  1. Skala och hacka gul lök, vitlök och ingefära. Fräs detta några minuter med garam masala och tomatpuré i margarinet.
  2. Tillsätt tomatkross, kokosgrädde och Oumph!. Låt allt koka upp och sjuda ca 15 minuter. Smaka av med limejuice och salt.
  3. Tärna under tiden färsk tomat och paprika och hacka koriandern grovt. Blanda ihop detta och toppa grytan med detta vid servering.
Foto: David Fernandez

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden