Hoppa till huvudinnehåll
Ugnsrostade grönsaker och scallopini på en turkos tallrik

Scallopini Chick’n med ugnsrostade grönsaker

En klassisk middag, vi använder oss av vitt vin GodDryck No 1 som är både vegansk och alkoholfritt, det ger en djupare smak.

45 min
Middag
Veganiserad
Imponera

Ingredienser

4 portioner
1 dl alkoholfritt vitt vin
1 msk oregano
1 msk timjan
1 tsk cayennepeppar
½ dl rapsolja
300 g större vegobiffar, som påminner om kyckling
4 potatis
4 rödbetor
1 sötpotatis
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj av och skrubba potatis och sötpotatis. Skölj av rödbetor och skala dem. Dela alla rotfrukter i klyftor.
  2. Blanda vitt vin, timjan, oregano och cayennepeppar och rapsolja. Häll blandningen över rotfrukterna och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.
  3. Efter de 30 minuterna, lägg in vegobiffarna, vi använder Scallopini Chick’n, häll över lite av spadet över chick’n. Grädda i ugnen ytterligare 15 min. Servera med din egen favoritsås, vi använder BBQ-sås.
    Thumbnail

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden