Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk potatistortilla

Potatistortilla

En lyxig men väldigt enkel lunch som kan slängas ihop av de grönsaker eller rotfrukter som finns i kylen. Kala namak är ett sorts salt som ger äggliknande smak och det är väldigt gott i scrambled tofu eller som här i tortilla. Hittar du inte det går det bra utan. Receptet kommer från kokboken Ät färg, Spring berg - Vego, Naturligt, Näringsrikt och var med i nr. 1/22 av Tidningen Djurens Rätt.

Lunch
Middag
Glutenfritt

Ingredienser

2 portioner

Tortillasmet

270 g silkestofu
270 g fast tofu
1 ½ dl kikärtsmjöl
1 ½ dl vatten eller växtmjölk
½ tsk kala namak
1 tsk timjan
½ tsk gurkmeja
1 riven vitlöksklyfta

Fyllning

3-4 kokta potatisar
1 morot
½ fänkål
½ zucchini
4 soltorkade tomater
½ citron, zest och juice
4 rädisor en näve färsk koriander
2 dl edamamebönor
salt och peppar
  1. Mixa silkestofu, kikärtsmjöl, vätska, kryddor och vitlök. Mosa den fasta tofun med en gaffel och blanda i. Ställ åt sidan.
  2. Skär potatis, morot, fänkål, zucchini och soltorkade tomater i bitar. Hetta upp olja i en panna och fräs allt i några minuter. Salta och peppra.
  3. Häll på tortillasmeten och lägg på ett lock. Stek på svag värme i ca 10–15 minuter, tills tortillan är genomstekt. Rör med en gaffel lite då och då på olika ställen i tortillan.
  4. Riv över citronskal och pressa över juice. Toppa med tunt skuren rädisa, färsk koriander och edamamebönor.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden