Hoppa till huvudinnehåll
gratäng i ugnsform på bord

Potatis-och pumpagratäng

Pumpa får sällan den uppmärksamhet den förtjänar, koka pumpatärningar och ha i sallad eller gör som vi och ordna en pumpagratäng.

45 min
Middag
Billiga veganska recept
Barnvänligt
Glutenfritt
Sojafritt
Nötfri
Imponera
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
1/2 butternutpumpa
400 gram potatis
6 dl matlagningsgrädde (havre-eller sojagrädde)
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 dl finriven vegansk parmesan
Salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär pumpan i tunna skivor, gör detsamma med potatisarna och löken. Varva med pumpa, potatis och lök i en ugnstålig form.
  2. Blanda vegetabilisk grädde, salt, peppar och pressad vitlök i en skål. Häll blandningen över pumpan och potatisarna och gratinera i ugnen 200° i 30 minuter.
  3. Ta ut gratängen och strö över vegansk parmesan och grädda ytterligare 10 minuter. Servera med grönsaksbiffar eller vegobullar
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt