Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Poké bowl med tzay

Trendiga poké bowls går hem både som lunchlåda eller middag! Testa att variera frukt och grönt med dina egna favoriter.

Koka riset i förväg och spara tid!
Middag
Lunch
Glutenfritt

Ingredienser

4 portioner
2 avokado
2 dl svart ris
1 morot
75 g babyspenat
1 dl tärnad mango, fryst (eller färsk)
250 g vegobitar
1 tsk liquid smoke
½ dl japansk soja
1 vitlöksklyfta
½ dl sesamfrön

Inlagd rödlök

1 rödlök
½ dl ättika 12%
1 dl socker
1,5 dl vatten
  1. Börja med att koka riset enligt anvisningar.
  2. Vi använder tzay strips som vegobitar-  Ha vegobitarna i en fryspåse, häll i sojasåsen och liquid smoke, låt det dra medan du förbereder grönsakerna.
  3. Om du inte har inlagd rödlök kan du snabbt koka upp en lag och skiva rödlöken i skivor. Lägg löken i en burk och häll över lagen. Låt vila.
  4. Dela avokadon på mitten och skiva i tunna skivor. Skölj babyspenaten och strimla moroten.
  5. Stek på tzay-strimlorna i en panna på medelvärme. Servera allting i skålar och lägg gärna lite kärlek på uppläggning. Ät med valfri dressing!
Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt