Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Paella

Den traditionellt spanska rätten paella har antagit många former sedan den tog sig från Spanien till resten av världen. Vi gör en vegansk version som går att variera med ens favoritgrönsaker eller vegobitar. Du kan välja att krydda med antingen saffran eller gurkmeja.

30 min
Middag
Veganiserad
Glutenfritt

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
380 g vegostrimlor
2 msk olivolja
3 dl avorioris
1 tsk gurkmeja eller1 pkt saffran
1 dl vitt matlagningsvin
1 grönsaksbuljongtärning
1 röd paprika
2 dl gröna ärter
1 dl kalamataoliver, urkärnade
salt och peppar
2 msk hackad persilja
1 citron
  1. Börja med att koka upp 6 dl vatten i en vattenkokare. Lös upp buljongen i en bägare.
  2. Finhacka gul lökarna och vitlöken. Fräs löken och vitlöken i en djup panna eller en traktörpanna i lite olja, tillsätt riset och den upplösta buljongen. Addera vinet.
  3. Låt koka enligt anvisningar, cirka fem minuter innan riset är klar kan du lägga i gröna ärtor, tärnad paprika och smaka av med salt och peppar.
  4. Sätt igång en panna och stek på vegostrimlorna, vi använder Chicken style strips från Fry’s (ej glutenfria). När riset är klar kan du servera direkt från pannan med några klyftor citron, hackad persilja, vegostrimlor och skivade oliver.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt