Hoppa till huvudinnehåll
Medelhavssallad med vegbitar i en korg

Vegansk medelhavssallad med filébitar

En rejäl vegansk sallad passar både fint som lunch och middag. Testa den här salladen som är inspirerad av varmare breddgrader.

20 min
Middag
Veganiserad
Glutenfritt
Lunch
Nötfri

Ingredienser

4 portioner
100 g sallad, välj dina favoriter
400 g vegobitar
1 msk torkad timjan
1 msk rapsolja
20 körsbärstomater
2 avokado
1 dl kalamataoliver
1 rödlök
200 g vegansk fetaost
salt och peppar
  1. Börja med att blanda timjan och vegobitarna i en plastpåse med olja så att smakerna blir jämnt fördelade. Vi använder filébitar från Hälsans Kök. Stek på bitarna på medelvärme och smaka av med salt och peppar.
  2. Skölj och hacka dina salladsblad samt dela tomaterna och skiva avokadon.
  3. Finhacka rödlök och smula ner vegansk feta i salladen. Vi använder Bute Island Greek style.
  4. När vegobitarna har fått lite färg kan du strö dem över salladen. Servera med din favoritdressing. Vi rekommenderar citronjuice, olivolja och salt.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden