Hoppa till huvudinnehåll

Krämiga veganska filébitar med tre sortes peppar

Noll inspiration inför helgens middagar? Denna 80-talsinspirerade rätt innehåller härligheter som peppar, veganska filébitar och cashewnötter. Det kan helt enkelt inte bli fel!

30 min
Middag
Glutenfritt
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner
Ca 300 gram vegobitar
Olja
200 g champinjoner
1 gul lök, finhackad
1 tsk hel svartpeppar
1 tsk hel grönpeppar
1 tsk rosépeppar
2,5 dl vegansk créme fraice
1 dl vitt matlagningsvin
1 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 halv strimlad purjolök
1 del cashewnötter
Bladpersilja
  1. Stek vegobitarna så att de får färg. Tillsätt svamp och gul lök och fräs tills löken mjuknat. Stöt de olika pepparsorterna tillsammans i mortel.
  2. Rör ned fraichen, vin, peppar, soja, vitlök och purjolöken i pannan. Låt allt står och koka och puttra ihop i någon minut.
  3. Rosta cashewnötterna i en torr panna. Strö över pannan tillsammans med grovhackad persilja. Servera med ris eller klyftpotatis

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden