Krämig vegansk avokadopasta
Den här enkla veganska rätten är en riktig vardagsräddare. Den mättar bra och lyfter fantastiska smaker. Många är dock kluvna när det kommer till avokado då det krävs ganska mycket vatten för att de ska bli fina och transporteras långa vägar till våra kalla och mörka breddgrader. Så vill du äta rätten ofta kan du testa att byta ut avokado mot 4 dl upptinade gröna ärter, mixa slät och servera.
Ingredienser
280 g valfri pasta 
              2 mogna avokado 
              90 g vegansk parmesan 
              2 dl havregrädde från Planti 
              70 g ruccola 
          - Koka upp pastan enligt anvisningarna. Dela och kärna ur avokadon, gröp ur och mosa den.
 - Riv i vegansk parmesan och blanda i grädde. Vegansk parmesan hittar du på välsorterade butiker.
 - När pastan har kokat klart, häll bort vattnet och blanda i såsen och servera direkt. Toppa gärna med lite grönt som persilja eller ruccola.