Hoppa till huvudinnehåll

Helt vegansk tzatziki

Smakrik blandning som passar utmärkt på sommaren, på badstranden som picknicktillbehör. En grekisk klassiker som ger den perfekta medelhavskänslan.

15 min
Såser & tillbehör
Grilla

Ingredienser

Tzatsiki

3 dl vegansk crème fraiche eller 3 dl tjock naturell soygurt
1 hel gurka
2 vitlöksklyftor
1 tsk citronsaft
salt och peppar
  1. Om du använder rinnig soygurt: Häll upp sojayoghurten i ett kaffefilter och låt det stå och rinna av i 2-4 timmar för att det ska få en tjockare och krämigare konsistens.
  2. Pressa vitlöken, skala och riv gurkan, blanda med salt och låt vila en timma i ett durkslag, krama därefter ur så mycket vatten som möjligt ur gurkan (går att hoppa över) och blanda med crème fraîche eller soyhurt. Tillsätt peppar och citronsaft .

   

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden