Hoppa till huvudinnehåll
Inzoomad bild på potatissallad

Krämig vegansk potatissallad

En klassiker som är enkel att få till veganskt. Allt du behöver göra är att byta ut gräddfil mot vegansk fraiche och äggbaserad majonnäs mot vegansk majonnäs. Sen har du en somrig potatissallad som passar perfekt till grillat, picknick och midsommar!

25 min
Midsommar
Såser & tillbehör
Sallader
Picknick
Barnvänligt

Ingredienser

8 portioner
1 1/2 kg färsk potatis
125 g salladslök
5 dl vegansk creme fraiche
2 dl majonnäs
2 msk kapris
salt och peppar
  1. Skölj potatisen. Koka dem mjuk i saltat vatten. När de är klara häll ut vattnet och låt potatisen kallna. (Koka gärna potatisen en dag innan).
  2. Ansa och strimla salladslöken fint. Blanda lök vegansk creme fraiche, majonnäs, senap och kapris.
  3. Skär potatisen i tärningar enligt eget önskemål. Vänd ner potatisen i såsen försiktigt så att inte potatisen mosas. Smaka av med salt och peppar. Om salladens känns för tjockt kan du hälla i en skvätt havre- eller sojagrädde. 

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden