
Vitlöksbröd med vegansk mozzarella
Ett klassiskt vitlöksbröd tröttnar man aldrig på, men vill du ta det till en ny nivå så lägger du på smältande god vegansk mozzarella! Att hitta just veganska ostar som faktiskt smälter kan vara knepigt, men det är det fina med Oddlygoods Munchy Mozzarella. Receptet kommer från Oddlygood själva.
Ingredienser
4 skivor formfranska eller 1 baguette
50 g rumstempererat mjölkfritt smör
50 g olivolja
3 vitlöksklyftor, pressade
½ dl finhackad persilja
2 dl Oddlygood Munchy Mozzarella
Flingsalt & svartpeppar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Lägg ut brödskivorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Använder du en baguette så dela den först på längden och lägg med snittytan upp på plåten.
- Rör ihop smör, olivolja, vitlök, persilja, salt och peppar i en skål.
- Bred vitlökssmöret över brödet och strö över mozzarellan.
- Gratinera i 8-10 minuter tills de har fått fint med färg.