Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Grön ärtsoppa med sting

Vegansk grön ärtsoppa, receptet kommer från Vegoteket och publicerades i Djurens Rätt nr 1/2014

15 min
Lunch
Påsk
Glutenfritt

Ingredienser

2 portioner
4 dl gröna frysta ärtor
2½ dl vatten
1 msk grönsaksbuljong
1 msk basilika
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära (ca 1 msk hackad)
1 dl havre- eller sojagrädde
salt och peppar
  1. Häll de gröna ärtorna i en kastrull med 2,5 dl vatten, buljong, och kryddor. Låt koka upp och mixa snart soppan slät, tillsätt vegetabilisk grädde.
  2. Tunna ut med mer vatten och smaka sedan av med salt och peppar. Servera i små skålar och toppa med färsk basilika och ringla lite grädde på.

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt