Hoppa till huvudinnehåll

Grillade auberginer med vegansk hasselnötspesto

Grillade auberginer med vegansk hasselnötspesto blir en smakrik vegansk huvudrätt. Blir ännu godare tillsammans med en sallad, helst med bönor.

45-60 minuter
Middag
Grilla
Glutenfritt
Midsommar
Påsk

Ingredienser

4 portioner

4 portioner

2 stora auberginer
salt
olja

Hasselnötspesto

1 dl hasselnötter
1 dl tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 dl olja
salt
peppar
  1. Dela auberginerna på mitten, strö salt på köttsidorna. Låt ligga i 30 minuter. Mixa under tiden nötterna i en matberedare. Blanda i tomatpuré, hackad vitlök samt alla blad från basilikan. Mixa och låt under tiden oljan rinna ner i blandningen.
  2. Smaksätt med salt och peppar. Torka av auberginehalvorna och skär dem lätt i rutmönster på köttsidorna. Pensla med olja och stek dem i stekpanna med snittytan ned tills de är mjuka. Vänd dem och låt dem bli helt mjuka även på undersidan.
  3. Lägg dem i en ugnssäker form. Bred över peston och grilla dem i ugnen några minuter (Det svarta skalet kan du äta om du vill.) Servera med en matig sallad, gärna med bönor i.

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden