Hoppa till huvudinnehåll
Broccolipesto med pasta i en vit tallrik på en skärbräda

Vegansk broccolipesto med pasta

En vegansk pasta pesto där peston är baserad på broccoli med vegansk parmesan. En billig vegansk rätt som passar lika bra till lunch som på en picknick!

20 min
Middag
Lunch
Billiga veganska recept
Picknick
Sojafritt
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner
1 dl cashewnötter eller pumpafrön
250 g broccoli
50 g riven, vegansk parmesan
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk citronjuice
1 kruka basilika
salt
280 g fusilli eller valfri pasta (välj glutenfri pasta för att göra glutenfri)
  1. Blötlägg pumpafrön eller cashewnötter över natten. Hann du inte blötlägga? Det är okej, du kan koka nötterna/fröna i några minuter tills de blir lite mjuka. 
  2. Ansa och rensa broccolin och förväll den i cirka 5 minuter.
  3. Riv parmesan och pressa vitlöken.
  4. Mixa broccolin med de tidigare blötlagda fröna eller nötterna, parmesan och vitlök i en matberedare. Tillsätt citronsaft och basilika och mixa ytterligare.
  5. Smaka av med salt och servera med pasta, eller varför inte som en läcker förrätt på en skiva riktigt gott bröd?
    Thumbnail

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden