Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Broccolipesto med pasta

Broccolipesto med vegansk parmesan

20 min
Middag
Lunch
Billiga veganska recept
Picknick
Glutenfritt
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner
1 dl cashewnötter eller pumpafrön
250 g broccoli
50 g riven, vegansk parmesan
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk citronjuice
1 kruka basilika
salt
280 g fusilli eller valfri pasta (välj glutenfri pasta för att göra glutenfri)
  1. Blötlägg pumpafrön eller cashewnötter över natten. Hann du inte blötlägga? Det är okej, du kan koka nötterna/fröna i några minuter tills de blir lite mjuka. 
  2. Ansa och rensa broccolin och förväll den i cirka 5 minuter.
  3. Riv parmesan och pressa vitlöken.
  4. Mixa broccolin med de tidigare blötlagda fröna eller nötterna, parmesan och vitlök i en matberedare. Tillsätt citronsaft och basilika och mixa ytterligare.
  5. Smaka av med salt och servera med pasta, eller varför inte som en läcker förrätt på en skiva riktigt gott bröd?

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt