Hoppa till huvudinnehåll
tre veganska wraps uppstaplade på en skärbräda i trä

Vegansk Wrap med Tempeh Teriyaki

Ta lunchen eller picknicken till nästa nivå med en vegansk wrap med Tempeh Teriyaki! Den är lika god varm som kall, enkel att förbereda och färdig på ett kick. Och det bästa av allt? Du kan variera innehållet precis som du vill! Men kom ihåg: du kommer ångra dig om du inte fyller din wrap med stekt Tempeh Teriyaki. Receptet kommer från Yipin!

15 min
Lunch
Middag
Veganiserad
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner

Du behöver

400 g tärnad tempeh teriyaki
2 msk olja till stekning
4 stora tortillabröd
2 avokados
1 dl växtbaserad crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk limesaft
salt och peppar
krispsallad
coleslaw
picklad rödlök
koriander
  1. Stek tempeh teriyaki i matolja på medelhög värme.
  2. Mixa eller mosa avokado och blanda med fraiche, vitlök och lime till en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fyll dina wraps med avokadokräm, krispsallad, coleslaw, picklad rödlök och tempeh. Toppa med sesamfrön, färsk koriander och lime och njut av en god vegansk wrap med tempeh teriyaki!

Få mer inspiration! Du kanske vill hjälpa till att rädda klimatet med grönare matval, kanske vill du äta bättre mat för kroppen eller du kanske bara ogillar tanken på att djur föds upp i industrier för att bli mat? Du har möjligheten att vara en riktig hjälte i ditt val av mat genom att själv välja vego på tallriken.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden