Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk stroganoff med tofu från YiPin

Vegansk stroganoff med alspånsrökt tofu

Och där rök korven i stroganoffen, för gott! Det här receptet från familjeföretaget YiPin ger en krämig och smakrik tomatsås med krispigt stekt alspånsrökt tofu; en rökt tofu som är ett utmärkt alternativ till korv. Passar perfekt för såväl barnfamiljen som studenten och flexitarianen som vill äta mer klimatsmart. Middagen är dessutom klar på bara 20 minuter. Smaklig måltid!

20 min
Lunch
Middag
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
2 x 230 g Yipin tofu alspånsrökt
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 röd paprika
2 msk rapsolja
½ msk vetemjöl
2 ½ dl havregrädde
5 msk tomatpuré
1 msk japansk sojasås
2 tsk paprikapulver
salt och peppar efter smak
ris till servering
färsk persilja till topping
  1. Skiva tofun i cirka 1 ½ cm tjocka stavar. Hacka lök och finhacka vitlök. Skär paprika i mindre bitar.
  2. Värm upp en stekpanna med rapsolja på medelhög värme. Stek lök, vitlök och alspånsrökt tofu tills tofun fått en krispig och gyllene stekyta.
  3. Sänk värmen något och ha i ytterligare 1 msk olja och blanda i vetemjöl. Rör om väl.
  4. Lägg i paprika i pannan. Tillsätt grädde, tomatpuré, sojasås och paprikapulver. Låt puttra på låg värme en stund och smaka av med salt och rejält med peppar.
  5. Servera vegansk stroganoff med kokt ris och färsk persilja. Smaklig måltid!
Vegansk stroganoff med tofu från YiPin

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden