Hoppa till huvudinnehåll
Regnbågswok

Vegansk regnbågswok

Det här är en vegansk rätt man enkelt kan laga utomhus på en muurikka över öppen eld. Förbered i så fall grönsakerna innan du ger dig ut. Receptet kommer från kokboken Ät färg, Spring berg - Vego, Naturligt, Näringsrikt och var med i nr. 1/22 av Tidningen Djurens Rätt.

Lunch
Middag
Glutenfritt

Ingredienser

4 portioner

Wok

2 rödbetor
3 cm färsk ingefära
¹/³ purjolök
2 morötter
400 g fast tofu
½ gul, grön och röd paprika
2 selleristjälkar
¼ savojkål
¼ rödkål
6 soltorkade tomater
2 msk kokosolja
2 msk tamarisoja
peppar

Tillbehör

1 dl naturella cashewnötter, rostade
6 dl kokt svart ris
1 dl kimchi
färsk koriander
rostad lök eller kokosflakes
  1. Skala och riv rödbetor, ingefära, morötter och tofu grovt. Strimla purjolök, paprika, selleri, kål och soltorkade tomater. Fräs alltihop i en stekpanna med kokosolja i 6–8 minuter.
  2. Tillsätt tamarisoja och peppar och stek i ytterligare några minuter.
  3. Servera med valfria tillbehör såsom svart ris och kimchi

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden