Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk caesarsallad med tempeh och en hand som häller på dressing

Vegansk Caesarsallad med tempeh

Vanligen innehåller Caesarsallad både kyckling och bacon, men här mixar vi smakerna och har med en rökig tempeh istället. Var sparsamt med salt i den här rätten, både vegansk parmesan och soltorkade tomater bidrar med mycket sälta.

25 min
Lunch
Middag
Midsommar
Nötfri
Glutenfritt

Ingredienser

2 portioner
1 romansallad
40 g rucola
1 dl krutonger (välj glutenfritt vid celiaki)
200 g körsbärstomater
50 g hyvlad växtbaserad parmesan
180 g tempeh, vi använder Bärtas helbit naturell, upptinad
½ dl japansk soja
½ dl citronjuice
1 vitlöksklyfta
½ tsk rökarom

Ingredienser dressing

1 dl växtbaserad grädde
½ dl riven parmesan
1 msk citronjuice
½ dl hackade soltorkade tomater i olja
  1. Börja med att blanda japansk soja, citron juice, rökarom i en skål, pressa i en vitlöksklyfta och blanda väl.
  2. Tärna tempeh i bitar om 1x1 cm och ha i en fryspåse och häll över marinaden. Låt smakerna sätta sig under en timme, tempeh drar åt sig smak fort så det går att fuska med tiden om du har bråttom.
  3. Skölj grönsakerna ordentligt, hacka salladen och dela på tomaterna. Hyvla lite veganskt parmesan och ha allting i en stor skål.
  4. Övergå till att blanda dressingen, hacka soltorkade tomater så litet du kan och riv cirka en deciliter parmesan med rivjärn. Blanda ut dessa med både växtbaserad grädde och citronjuice i en skål eller flaska.
  5. Trä tempehbitarna på grillpinnar och grilla dessa tills de får lite yta, cirka 10-15 minuter. Ha bitarna i salladen och toppa med krutonger.
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt