Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk bakad potatis med currymangoröra och mangosalsa

Bjud dig själv eller någon du tycker om på en lyxig variant av bakad potatis som ni sent kommer glömma - fylld med vegansk currymangoröra och fräsch mangosalsa, signerad Sveriges bästa vegankock 2019: Fredrik Kämpenberg.

Lunch
Middag

Ingredienser

2 portioner

Vegansk bakad potatis

2 stora bakpotatisar
1 pkt Hälsans Kök Filet Pieces
Olja till stekning
1 tsk gul curry

Currymangoröra

0,7 dl majjo
0,7 dl gurt (gärna greekstyle)
1 msk mangochutney (Sharwood är bra)
2 tsk gul curry
Salt

Fräsch mangosalsa

100 g fryst mango
1 tsk sambal oelek (eller hackad färsk, röd chili)
0,5 röd lök
0,5 dl hackad koriander
0,5 pressad färsk lime
Salt
  1. Börja med att baka potatisen, det tar ca 1h i 200 grader.
  2. Under tiden kan du steka filébitarna enligt anvisningarna på förpackningen, men strö över curryn i början och låt den steka med. Lägg över bitarna på en tallrik och låt dem svalna något.
  3. Mixa ihop allt till currymangoröran med stavmixer tex, till en slät sås. När filetbitarna svalnat så vänder du ned dem i currymangoröran.
  4. Gör nu mangosalsan. Tina mangobitarna 1 minut i micro eller låt dem ligga i rumstemperatur 10 minuter.
  5. Hacka löken fint. Hacka sedan mangon och blanda ihop allt. Smaka av med salt och lime.
  6. Skär ett snitt i potatisen och fyll med röran på filetbitar och currymajjon – toppa sedan potatisen med mangosalsan.
Foto: David Fernandez

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden