Hoppa till huvudinnehåll
Svamprisotto på en blå tallrik på ett träbord, bredvid tallriken ligger några tomater

Svamprisotto med gröna ärtor

En vegansk vardagsvänlig variant av risotto tillsammans med svamp och riven parmesan

25 min
Middag
Måltid

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser

3 dl risottoris
2 dl vitt vin
1 tärning grönsaksbuljong
2 schalottenlökar
2 dl groddar
2 dl riven vegansk parmesan
4 dl kokta gröna ärtor
2 dl hackad svamp
  1. Koka upp en liter vatten och tillsätt en tärning grönsaksbuljong.
  2. Häll i riset och vinet och låt småkoka i 15 minuter.
  3. Skala och finhacka löken, grovhacka svampen och riv parmesanen.
  4. Fräs löken och groddarna i en stekpanna, tillsätt ärtorna och dra av plattan från värmen.
  5. När riset är nästintill klart tillsätter du den stekta löken, ärtorna och groddarna. Strö även på den veganska parmesanen.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden