Hoppa till huvudinnehåll
Raggmunkar med stekt bacon och rårörda lingon på ett blått fat.

Veganska raggmunkar

Veganska raggmunkar som passar fint med knaprigt stekt vegobacon och rårörda lingon.

30 min
Lunch
Middag
Veganiserad

Ingredienser

ca 10 stycken

1 gul lök
2 medelstora potatisar
1 morot
6 dl havre- eller sojamjölk
4 dl vetemjöl
salt
socker

Äggersättning, linfröavkok:

3 dl vatten
3 msk hela linfrön

Äggersättning

  1. Koka upp vattnet med linfröna i en kastrull och låt det koka i ca fem min tills vätskan tjocknat en aning. Sila bort linfröna genom en finmaskig sil och låt vätska stå och svalna en stund. Vätskan kommer att tjockna och likna äggvita.

Raggmunkar

  1. Finhacka och stek löken i en klick mjölkfritt margarin, tills den blivit mjuk.
  2.  Skala potatisen och moroten och riv den på grövsta sidan på ett rivjärn. Rör ihop linfröavkoket med 3 dl av mjölken. Häll i vetemjölet och tillsätt sedan resten av mjölken, salt och socker. Blanda i den stekta löken och den rivna potatisen och moroten.
  3. Stek raggmunkarna i en stekpanna på medelvarm temperatur i en klick mjölkfritt margarin.

Recept: Lea Honorine

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden