Hoppa till huvudinnehåll
Potatisgratäng i en ugnsform på ett grått bord

Vegansk potatisgratäng

Krämig vegansk potatisgratäng med växtbaserad grädde.

50 min
Lunch
Middag
Påsk
Imponera
Glutenfritt
Sojafritt
Nötfri
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner

4 portioner

1 kg potatisar
2 gula lökar
5 dl växtbaserad grädde
200 g riven smältbar vego ost
Salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala (eller tvätta ordentligt) och skiva potatisen och löken tunt.
  2. Blanda växtbaserad grädde, vego ost samt salt och peppar i en skål.
  3. Varva potatisen och lök i en smord ugnsfast form. Häll över gräddblandningen. Grädda i 225 grader tills potatisen är mjuk, ca 45 minuter.

 

Ladda ner inspirationsmagasinet gratis!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden