Hoppa till huvudinnehåll

Pljeskavica / Färsbiffar

Pljeskavica är en populär maträtt i hela forna Jugoslavien men även i Ungern, Rumänien och Bulgarien. Testa dessa med Anammas formbarafärs och hoppa över mjölet!

30 min
Lunch
Middag
Billiga veganska recept
Under 30 min
Thumbnail

Ingredienser

4 portioner

4 portioner. Biffar

ca 4 stora eller 8 små (gör vad som känns mest praktiskt)
400 g färs
1 liten gul lök
2-3 msk hackade inlagda jalapeños eller hackade peperoni
1 dl smulat ljust bröd
2 msk vatten
1 msk kikärts- eller vetemjöl
salt
peppar
mjölkfritt margarin och olja till stekning

Stekt lök

2 gula lökar
2 msk mjölkfritt margarin

Biffar

  1. Riv löken (det sista som är svårt att riva kan du hacka fint). Blanda lökhacket med färsen och resten av biffingredienserna. Blanda ordentligt och forma biffar.
  2. Stek dessa i mjölkfritt margarin och olja, ett par minuter på vardera sida.

Löken

  1. Skiva löken och stek den i mjölkfritt margarin tills den  är mjuk och aningen brun.  Håll löken varm i en kastrull på svag värme eller i ugnen.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt