Hoppa till huvudinnehåll
Couscoussallad med persilja

Vegansk kikärtscouscous med tofu

Sallad med en härlig blandning av kikärtor, marinerad tofu och couscous som huvudingredienser. För att bli extra god serveras den med fördel med vår goda veganska örtröra, som är enkel att slänga ihop. Det här är en växtbaserad rätt som egentligen passar fint året runt, men kanske framför allt på sommaren!

30-35 minuter
Lunch
Middag
Nötfri
Barnvänligt
Midsommar

Ingredienser

4 portioner

4 portioner

600 g marinerad tofu
2 dl okokt couscous
2 dl vatten
en halv grönsaksbuljongtärning
1 msk olivolja
1 burk kikärtor (kokta)
2 st tärnade tomater
1 st tärnad röd paprika
1 st finhackad rödlök
1 dl färsk persilja
saft från en citron

Örtröra

1,5 dl äggfri majonäs
0,5 dl soja- eller havregrädde
färska eller frysta örtkryddor (t ex gräslök, persilja, basilika)
  1. Skär tofun i skivor och stek dem till de får fin stekyta. Smaksätt gärna med salt och peppar.
  2. Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg couscousen i en skål och häll över den heta buljongen. Täck över med plast. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
  3. Spola av kikärtorna och låt dem rinna av innan du häller ner dem i couscousen.
  4. Rör ner grönsakerna och oljan och pressa över citronen.
  5. Tillsätt den hackade persiljan.
  6. Servera couscousen med den stekta tofun. Vispa ihop majonnäs och grädde. Smaksätt med kryddor samt salt och peppar. Klicka på röran på couscousen.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden