
Ingredienser
4 portioner
600 g marinerad tofu
2 dl okokt couscous
2 dl vatten
en halv grönsaksbuljongtärning
1 msk olivolja
1 burk kikärtor (kokta)
2 st tärnade tomater
1 st tärnad röd paprika
1 st finhackad rödlök
1 dl färsk persilja
saft från en citron
Örtröra:
1,5 dl äggfri majonäs
0,5 dl soja- eller havregrädde
färska eller frysta örtkryddor (t ex gräslök, persilja, basilika)
- Skär tofun i skivor och stek dem till de får fin stekyta. Smaksätt gärna med salt och peppar.
- Koka upp vatten med buljongtärning. Lägg couscousen i en skål och häll över den heta buljongen. Täck över med plast. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
- Spola av kikärtorna och låt dem rinna av innan du häller ner dem i couscousen.
- Rör ner grönsakerna och oljan och pressa över citronen.
- Tillsätt den hackade persiljan.
- Servera couscousen med den stekta tofun. Vispa ihop majonnäs och grädde. Smaksätt med kryddor samt salt och peppar. Klicka på röran på couscousen.