Hoppa till huvudinnehåll

Grillade auberginer med hasselnötspesto

En smakrik huvudrätt. Blir ännu godare tillsammans med en sallad, helst med bönor.

45-60 minuter
Middag
Grilla
Glutenfritt
Midsommar
Påsk

Ingredienser

4 portioner

4 portioner

2 stora auberginer
salt
olja

Hasselnötspesto

1 dl hasselnötter
1 dl tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 dl olja
salt
peppar
  1. Dela auberginerna på mitten, strö salt på köttsidorna. Låt ligga i 30 minuter. Mixa under tiden nötterna i en matberedare. Blanda i tomatpuré, hackad vitlök samt alla blad från basilikan. Mixa och låt under tiden oljan rinna ner i blandningen.
  2. Smaksätt med salt och peppar. Torka av auberginehalvorna och skär dem lätt i rutmönster på köttsidorna. Pensla med olja och stek dem i stekpanna med snittytan ned tills de är mjuka. Vänd dem och låt dem bli helt mjuka även på undersidan.
  3. Lägg dem i en ugnssäker form. Bred över peston och grilla dem i ugnen några minuter (Det svarta skalet kan du äta om du vill.) Servera med en matig sallad, gärna med bönor i.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt