Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Grillad polenta med oliver

God polenta att servera med en somrig sallad! Ger den perfekta sommarkänslan och passar även bra till middagen.

60 min
Middag
Midsommar
Påsk
Lunch

Ingredienser

Polenta:

4 dl polentagryn
vatten
10 st svarta urkärnade oliver
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
salt
peppar

Tillbehör:

2 msk solrosfrön
5 st svampar, t ex den matiga varianten portabella
1 påse färsk bladspenat
1 kruka rucolasallad
1 dl soltorkade tomater
  1. Rör ut polentan i det kalla vattnet. Följ instruktionerna på förpackningen. Koka upp långsamt under omrörning. Låt koka 5 minuter. Rör om då och då.
  2. Hacka oliverna grovt. Rör ner dem i polentan, pressa i vitlöksklyftan, häll i oljan, salta och peppra. Blanda ordentligt. Häll blandningen på en bakplåt eller på stora tallrikar.Platta ut röran så att den blir ungefär en cm tjock. Låt svalna.
  3. Skär den stelnade polentan i skivor (ca 5x10 cm) och stek eller grilla dem gyllengula. Servera polentan varm med exempelvis en sallad på soltorkade tomater, rucola, spenat, stekt svamp och solrosfrön.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt