Hoppa till huvudinnehåll
Pasta med sojakyckling och sockerärtor på en vit tallrik

Krämig vegansk "kycklingpasta"

Enkel, billig och snabb middag!

20 min
Lunch
Middag
Billiga veganska recept
Under 30 min
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner

1 gul lök
2–3 klyftor vitlök
mjölkfritt margarin till stekning
500 g färska champinjoner
300 g kycklingliknande vegokött t.ex Fry's Chicken Style stripes
2½ dl havregrädde
½ grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar (om man vill)
1 tsk pressad citron
2 tsk timjan
150 g färska sockerärtor
bandspagetti (tagliatelle)
  1. Finhacka lök och vitlök. Lägg i en klick mjölkfritt margarin i en stor stekpanna och fräs löken en kort stund.
  2. Dela champinjonerna i mindre bitar och stek på medelvärme tills all vätska kokat in.
  3. Skär sojakycklingen i skivor och lägg den i pannan med löken och champinjonerna.
  4. Häll på havregrädden, buljongen, kryddorna och citronsaften och låt puttra i ca 5 minuter.
  5. Lägg sist i sockerärtorna och smaka av. Servera med tagliatelle.
    Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt