
Gräddig pasta med sojakyckling
Enkel, billig och snabb middag!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2–3 klyftor vitlök
mjölkfritt margarin till stekning
500 g färska champinjoner
300 g kycklingliknande vegokött t.ex Fry's Chicken Style stripes
2½ dl havregrädde
½ grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar (om man vill)
1 tsk pressad citron
2 tsk timjan
150 g färska sockerärtor
bandspagetti (tagliatelle)
1. Finhacka lök och vitlök. Lägg i en klick mjölkfritt margarin i en stor stekpanna och fräs löken en kort stund.
2. Dela champinjonerna i mindre bitar och stek på medelvärme tills all vätska kokat in.
3. Skär sojakycklingen i skivor och lägg den i pannan med löken och champinjonerna.
4. Häll på havregrädden, buljongen, kryddorna och citronsaften och låt puttra i ca 5 minuter.
5. Lägg sist i sockerärtorna och smaka av. Servera med tagliatelle.