Hoppa till huvudinnehåll
Pasta med sojakyckling och sockerärtor på en vit tallrik

Krämig vegansk "kycklingpasta"

Krämig vegansk pasta med vegobitar, perfekt middag för hela familjen!

20 min
Lunch
Middag
Billiga veganska recept
Under 30 min
Barnvänligt
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

4 portioner

1 gul lök
2–3 klyftor vitlök
mjölkfritt margarin till stekning
50 g färska champinjoner
300 g vegobitar
2½ dl växtbaserad grädde
½ grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar (om man vill)
1 tsk pressad citron
2 tsk timjan
150 g färska sockerärtor
bandspagetti (tagliatelle)
  1. Finhacka lök och vitlök. Lägg i en klick mjölkfritt margarin i en stor stekpanna och fräs löken en kort stund.
  2. Dela champinjonerna i mindre bitar och stek på medelvärme tills all vätska kokat in.
  3. Stek på vegobitarna med löken och champinjonerna.
  4. Häll på växtbaserad grädden, buljongen, kryddorna och citronsaften och låt puttra i ca 5 minuter.
  5. Lägg sist i sockerärtorna och smaka av. Servera med tagliatelle.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden