Hoppa till huvudinnehåll
 
 

Recept

Upptäck våra veganska favoriter

 
 
Thumbnail

Gräddig pasta med sojakyckling

Enkel, billig och snabb middag!

20 min
Lunch
Middag
För 4 under 80kr
Under 30 min
Barnvänligt

Ingredienser

4 portioner

1 gul lök
2–3 klyftor vitlök
mjölkfritt margarin till stekning
500 g färska champinjoner
300 g kycklingliknande vegokött t.ex Fry's Chicken Style stripes
2½ dl havregrädde
½ grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar (om man vill)
1 tsk pressad citron
2 tsk timjan
150 g färska sockerärtor
bandspagetti (tagliatelle)

1. Finhacka lök och vitlök. Lägg i en klick mjölkfritt margarin i en stor stekpanna och fräs löken en kort stund.

2. Dela champinjonerna i mindre bitar och stek på medelvärme tills all vätska kokat in.

3. Skär sojakycklingen i skivor och lägg den i pannan med löken och champinjonerna.

4. Häll på havregrädden, buljongen, kryddorna och citronsaften och låt puttra i ca 5 minuter.

5. Lägg sist i sockerärtorna och smaka av. Servera med tagliatelle.

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt