Hoppa till huvudinnehåll
Bönsallad och vegansk burrito på ett bord

Frisk vegansk bönsallad

När tacos känns uttjatade kommer vi med denna syrliga och fräscha, veganska bönsallad. Den kan du äta i en tortilla, tillsammans nachos eller precis som den är. Vi använder fryst majs för smaken och fryst avokado eftersom avokado är en känslig råvara som annars skapar mycket svinn.

15 min
Lunch
Middag
Glutenfritt
Sojafritt
Nötfri
Barnvänligt
Billiga veganska recept
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner
1 tetra svarta bönor
1 tetra vita bönor
2 dl majs, fryst
1 kruka koriander
2 stora tomater
2 dl avokado (cirka 1 avokado)
1 gul lök
1 citron (1 dl citron juice)
1 msk olja
4 tortillabröd eller nachos
  1. Börja med att finhacka löken och koriander. Häll av vattnet på bönorna och skölj ur
  2. Tärna avokadon och tomaten. Blanda alla ingredienser i en stor skål.  
  3. Häll över citron och olja och smaka av med salt. Ät precis som den är eller gör en burrito med en tortilla eller med nachos. Fantastisk enkelt, gott och mättande!

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden