Hoppa till huvudinnehåll
Vegansk pastagratäng på en tallrik intill en form med mer pastagratäng

Färgglad pastagratäng

Pigga upp vardagen med färgglad och krämig pastagratäng. Testa att variera efter de grönsaker din mage gillar. För att göra rätten sojafri kan du välja en ärtbaserad korv.

40 min
Middag
Lunch
Barnvänligt
Sojafritt
IBS

Ingredienser

4 portioner
350g okokt fusilli (använd tricolore för extra färg)
400 ml växtbaserad crème fraiche
1 grönsaksbuljongtärning upplöst i 1½ dl varmt vatten
2 morötter
2 tomater
1 zucchini
300 g vegokorvar
1 stor klyfta vitlök
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1 dl näringsjäst
salt och peppar efter smak
  1. Koka upp pastan enligt anvisningen på paketet.
  2. Skala morötterna och hacka dem i slantar. Skiva zucchini och tomate. Skär även korven i slantar.
  3. Häll ut de kokta, avrunna makaronerna i en stor, smord ugnsform.
  4. Blanda ned växtbaserad crème fraiche, grönsaksbuljong, grönsaker, korv, pressad vitlök och kryddor.
  5. Strö över näringsjästen och grädda i ugn på 200 grader i 20 minuter.
    Vegansk pastagratäng på en tallrik intill en form med mer pastagratäng

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt