Hoppa till huvudinnehåll
Bulgursallad med vegansk fetaost

Bulgursallad med vegansk feta

Ibland krävs det inte mycket för att få en fräsch och härlig måltid. Testa denna bulgursallad som du kan slänga ihop på en kvart tillsammans med salt vegansk fetaost toppad med nötter och sirap. Det kanske låter lite galet att blanda sirap i en sallad men sältan från den veganska osten bryts av med den intensiva sötman från sirapen. Variera dina grönsaker efter säsong, här använder vi lila grönkål men vanlig grönkål eller andra gröna blad funkar hur bra som helst.

15 min
Lunch
Sojafritt
Middag
Under 30 min
Billiga veganska recept

Ingredienser

4 portioner
4 portioner bulgur
200 g vegansk fetaost
2 msk sirap
100 g lila grönkål
20 körsbärstomater
2 dl mandlar eller valnötter

Dressing

1 dl citronjuice
1 msk olja
Salt efter smak
  1. Börja med att koka upp fyra portioner bulgur.
  2. Dela körsbärstomaterna på mitten, hacka dina gröna blad och skiva den veganska feta osten.
  3. Rör ihop bulgur, tomater och gröna blad i en stor skål tillsammans med dressingen. Toppa med fetaosten och nötter. Ringla på lite sirap på den veganska fetaosten.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden