Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Bolognese

Den här klassikern går hem både hos kids och vuxna - lyxa till den genom att toppa med vegansk parmesan!

25 min
För 4 under 80kr
Veganiserad
Barnvänligt
Under 30 min
Middag

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar, cirka 200 gram
2 vitlöksklyftor
2 selleristjälkar
2 msk olivolja
400 g sojafärs
1 grönsaksbuljongtärning
800 g krossade tomater
3 msk tomatpuré
2 dl rött vin
4 lagerblad
1 tsk torkad timjan
salt och peppar
  1. Börja med att skala och finhacka löken och vitlöken. Ansa och hacka sellerin och fräs sen i olivolja tillsammans med lök och vitlök.
  2. Tillsätt sojafärsen och smula ned buljongen. Häll över krossade tomater, tomatpurén, vinet och kryddorna.
  3. Smaka av med salt och peppar och låt puttra i 20 minuter. Servera med al dente  spagetti.








 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt