Hoppa till huvudinnehåll

BBQ-tofu med ananassalsa

BBQ tofu från Vegomagasinet. Missa inte intervjun vi gjorde med Mattias Kristiansson! Länk längst ner

15 min
Middag
Lunch
Glutenfritt
Grundrecept

Ingredienser

4 portioner
400 g fast tofu
2 tsk olivolja
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
2 gröna paprikor, hackade
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
4 dl färdig BBQ-sås

Ananassalsa

200 g ananas, hackad
½ rödlök, finhackad
½ färsk röd chili, finhackad
2 msk finhackad färsk koriander
1 lime, saften
salt
svartpeppar
  1. Tärna tofun och bryn tofutärningarna i olivoljan tills de har fått fint med färg.

  2. Krydda med oregano, timjan, cayennepeppar och salt.

  3. Blanda ner paprikor, gul lök och vitlök och låt steka med tofun i några minuter.

  4. Så fort löken har mjuknat och fått lite färg häller du på BBQ- såsen och låter allt bubbla på i två minuter.

  5. Blanda samtliga ingredienser i en skål till salsan

  6.  Låt salsan stå i 10 minuter innan servering.

  7.  Servera grytan med ananassalsa och t ex kokt råris.

Se hela intervjun med Mattias! 

 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt