Hoppa till huvudinnehåll

Baba ganoush – krämig auberginedipp

Baba ganush, aubergineröra, auberginedipp.. Ja, kärt barn har minsann många namn! Röran med aubergin som huvudingrediens är ett mycket vanligt tillbehör vid meze. Den brukar traditionellt sett vara veganskt, och det är den också därför såklart i det här receptet. Servera gärna på buffén tillsammans med ett gott bröd. Passar också utmärkt som dipp till t.e.x. grönsakstavar.

35 min
Lunch
Förrätt
Glutenfritt
Snacks
Picknick
Sojafritt
Nötfri

Ingredienser

5 portioner
2 auberginer
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
½ röd chili
1 tsk spiskummin
1 msk tahini
2 msk citronjuice
salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär av stjälkänden  av auberginerna och dela dem på längden. Skär skåror i köttet  och lägg dem på en plåt. Ringla över ungefär hälften av olivoljan och sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

  3. Under tiden skalar och grovhackar du vitlöken. Kärna även ur och grovhacka chilin.

  4. Gröp  ur aubergineköttet med en sked och mixa ihop med övriga  ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. 

  5. Servera gärna vid Meze buffé eller med en redig lunchsallad. 

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden